Teateret
6. juni 2019
19:00
Gratis

Fædrelandsvennens Bykveld

Fædrelandsvennens Bykveld #3: Hvordan skape mer liv i Kvadraturen?

Fædrelandsvennen, i samarbeid med Kristiansand Kommune, UiA og Agder Bolig- og Byplanforening, inviterer til Bykveld på Teateret for 3. gang.

 

Kveldens tema: Det sørlandske lynne – er vi i det hele tatt urbane nok?

I en urbanisert verden er det attraktivitet, mangfold og myldrende byliv som kjennetegner byene som gjør det godt. Byfolket vil ha opplevelser, puls, liv og røre, og verdsetter spenningsfeltet som vokser frem av den urbane livstilen. Kjenner sørlendingen seg igjen i denne beskrivelsen? Er vår kultur og holdning et hinder for den kompakte by som fremheves som modell i byutvikling i dag? Hvordan påvirker vårt sørlandske lynne utviklingen av Kvadraturen?

Denne kvelden undersøker vi disse spørsmålene – i en tid der sørlandsidyllen utfolder seg med hvitvin og reker på brygger og svaberg. Velkommen til en selvkritisk og morsom aften på Teateret.

Du møter:

Marius Hauland Næss, arkitekt i Snøhetta og fraflytter. Har skrevet kronikk i Agderposten «Nekrolog for et levende bysentrum».

Fredrik Wandrup, journalist i Dagbladet og tilflytter. Forfatter som blant annet har skrevet bok om Jens Bjørneboe.

Svein Inge Olsen, «han som ble boende», festivalarrangør og skribent. Står bak Protestfestivalen.

Kristin Søndersrød Ose, arkitekt i Asplan Viak.

Birte Simonsen, Christianssands Byselskab.

Kvelden ledes av Vidar Udjus, politisk redaktør i Fædrelandsvennen.

 

Det handler om Kvadraturen. Bykveldene skal være en arena for dialog, diskusjoner og debatt om det som er viktig for byen vår. Hvordan skaper vi mer liv i Kvadraturen? Hvordan gjør vi sentrum relevant for flere? Hvordan ønsker vi å oppholde oss, bruke og bo i Kvadraturen? Bykveldene skal være den uformelle, men relevante arena der inspirasjon kan innhentes og meninger og drømmer kan utveksles. Engasjer deg i din by og delta på Fædrelandsvennens bykveld.

Bykveld #1 tok for seg kunst, kultur og bærekraftig bysentrum. Bykveld #2 handlet om restaurant- og utelivsbransjens betydning for et attraktivt sentrum.

 

Les artikkel fra bykveld #1.

Les artikkel fra bykveld #2.