Teateret
14. februar 2019
19:00
Gratis

Fædrelandsvennens Bykveld

Fædrelandsvennens Bykveld #2: Hvordan skape mer liv i Kvadraturen?

Fædrelandsvennen, i samarbeid med Kristiansand Kommune, UiA og Agder Bolig- og Byplanforening, inviterer til Bykveld på Teateret.

Den første bykvelden var 8. november og handlet om kunst og kultur og bærekraftig bysentrum. Vi gjentar nå suksessen med bykveld nummer 2 hvor tema er restaurant- og utelivsbransjens betydning for et attraktivt sentrum.

 

Hovedforedragsholdere:

Runar Eggesvik om erfaringer fra prosjekter og satsing i Oslo. Eggesvik er en av tre partnere i Trøbbelskyter som startet i 2011 med ønske om å lage kulturbaserte møtesteder i Oslo, og vil i løpet av 2019 ha bidratt til et tredvetalls oppstarter, deriblant Kulturhuset i Oslo, Vulkan Arena og Pokalen, Tøyengata Bodega, Sukkerbiten, Prindsen Hage, Peloton, Piknik i Parken, Brygg og Erlik Kaffe. Trøbbelskyternes bakgrunn fra festival, event- og serveringsbransjen gjør at mange av prosjektene handler om å gi energi til bygg og byrom gjennom arbeidstilrettelegging, arrangement og aktiviteter som skaper aktiv bruk. Les mer her

Terje Vallestad har stått i fronten for kulturliv og uteliv i Stavanger og Stavangerregionen. Han står bl.a. bak Café Sting, Hvitløksuka, Norges første litteraturfestival og Den store norske humorfestivalen. Vallestad har også vært med å starte bl.a. Mai Jazz og Gladmatfestivalen. I 2015 startet han og Kristoffer Stensrud KÅKÅ, også kalt Kverulantkatedralen, og i 2017 KÅKÅNOMICS, Nordens eneste økonomifestival.

Kommentatorer:

  • Jan Transeth, direktør i musikkselskapet Dirty Old Town.
  • Åkki Lidi, gründer og konseptutvikler, medeier i Frk. Larsen og leder av Drømmeplassen.
  • Stine Rye Bårdsen, universitetslektor ved Institutt for økonomi på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.
  • Narve Ellefsen, leder av Kristiansand Hotell- og Restauranteierforening.

Kvelden ledes av Karen Kristine Blågestad, kulturredaktør i Fædrelandsvennen.

 

Les reportasje fra den første bykvelden her.

 

Det handler om Kvadraturen. Bykveldene skal være en arena for dialog, diskusjoner og debatt om det som er viktig for byen vår. Hvordan skaper vi mer liv i Kvadraturen? Hvordan gjør vi sentrum relevant for flere? Hvordan ønsker vi å oppholde oss, bruke og bo i Kvadraturen? Bykveldene skal være den uformelle, men relevante arena der inspirasjon kan innhentes og meninger og drømmer kan utveksles. Engasjer deg i din by og delta på Fædrelandsvennens bykveld.